Rho Chi-at-Large Chapter

President sinds 1 juli 2014; Marie-Louise Luiking

               

Graag wil ik me aan jullie voorstellen, sinds 1 juli 2014 heb ik het voorzitterschap of presidentschap  overgenomen van de Rho Chi-at-Large Chapter. Voorheen heb ik meerdere functies binnen de Rho Chi en STTI gehad, op regionaal niveau en binnen verschillende taskforces van STTI. Tevens ben ik jurylid voor verschillende internationale awards van de STTI geweest. 

Zoals jullie bekend zal zijn, is een van de doelen van de Rho Chi-at-Large de verpleegkundige wetenschap te bevorderen. Op  maandag 24 november jl vond het tweede symposium plaats in samenwerking met V&VN wetenschap in Praktijk (WIP). Ongeveer 90 verpleegkundigen van beide verenigingen hebben deel genomen aan de dag. Verschillende sprekers hebben hun perspectief op onderzoek, onderwijs en praktijk gegeven in de kader van “Op weg naar excellent verplegen”. Dit jaar hadden we er een interactieve programma erbij van workshops, die goed bezocht zijn.

 
    

 Posterpresentaties symposium "op weg naar excellent verplegen"

Het was ook onze eerste keer dat wij een presentatie van posters hadden, waarvoor wij 26 abstracts geaccepteerd hadden. Om deze presentatie meer interactief te maken, was er een Best Poster Prijs van de bezoekers. Deze prijs is uitgereikt aan Celeste Boekhorst en collega’s  van de  Afdeling Cardiologie van het Gelre Ziekenhuis, Apeldoorn voor hun poster “Verpleegkundigen aan  zet voor duurzame verbetering”.     
             

Uitreiking award "Veelbelovende verpleegkundige"

    Na afloop van het symposium vond de inductie plaats met het toetreden van 21 nieuwe leden van Rho Chi at Large. Tijdens het jaarlijks Chapter diner in de Senaatszaal van het Academiegebouw zijn er nog twee prijzen uitgereikt. De "Veel Belovende Verpleegkunde Award" is uitgereikt aan Catharina van Oostveen, verplegingswetenschapper bij het AMC, Amsterdam. 
                             

Friend of Nursing

De “Friend of Nursing Award” is uitgereikt aan Els de Bock, onderwijsmanager HBO-V van de Hogeschool Rotterdam.   


Prijsuitreikingen JDS-Wetenschapsprijs en de JDBK- Best Practice Award uitgereikt bij de Wetenschapscarrousel Klinische Gezondheidswetenschappen 2014

Op 26 september jl. heeft de Wetenschapscarrousel Klinische Gezondheidswetenschappen plaatsgevonden in het UMC Utrecht. Het programma werd georganiseerd door de opleiding KGW, in samenwerking met Alumnivereniging Verplegingswetenschap Nederland, Scientia Fundus (studie- en alumnivereniging Fysiotherapiewetenschap), de Johanna Diepeveen-Speekenbrink Stichting en Rho Chi-at-Large Chapter.
Belangrijke onderdelen van de wetenschapscarrousel zijn de uitreiking van de Johanna Diepeveen-Speekenbrink Wetenschapsprijs en de Jeltje de Bosch Kemper Best Practice Award, evenals de Mebius Kramer Lezing.
Link naar volledig verslag


Chapter News

Nieuwe leden bijeenkomst

Tijdens deze bijeenkomst willen wij onze nieuwe leden welkom heten in de Chapter. Tijdens de bijeenkomst willen wij jullie kennis laten maken met elkaar, de Chapter en de mogelijkheden van STTI. De avond wordt afgesloten met een borrel. Zie de site... Lees meer

Foto's van het symposium en de inductie.

De foto's van het symposium en de inductie van 24-11-2014 staan in de bibliotheek. Lees meer

CARE4 International Scientific Nursing and Midwifery Congress

De vakgroep en onderzoeksgroep Verpleegkunde en Vroedkunde van de Universiteit Antwerpen organiseert van 4-6 februari 2015 een congres in het kader van het 10-jarig bestaan van het masterprogramma.
Voor meer informatie wordt u verwezen naar de website:... Lees meer

Van onze leden

Oratie Saskia Teunissen

Saskia Teunissen heeft woensdag 5 november haar openbare lezing uitgesproken in het

Academiegebouw in Utrecht. Saskia is sinds kort hoogleraar Hospicezorg... Lees meer

Sigma Theta Tau European Regional Newsletter 3

This STTE Regional Newsletter 3
gives you a nice overview from the European Chapter activities. Lees meer

Bibliotheek

Log in to see this information

Discussions

Log in to see this information

Upcoming Events

  1. Nieuwe leden bijeenkomst

    Jan 13, 7:00 PM - 9:00 PM (CET)
    Netherlands
  2. Symposium Rho Chi en V&VN WiP

    Nov 27, 9:00 AM - 10:00 PM (CET)
    Utrecht, Netherlands